Autor: Pau Riba - CC BY-SA 4.0, font Viquipèdia

Divendres passat en el programa Versió de l’emissora RAC1 vam poder escoltar durant 20 minutos com l’humorista Guillem Estadella ridiculitzava la protesta veïnal contra el porta a porta de Cunit. Un espai d’humor cal prendre-s’ho com el què és, humor. Però així i tot l’humor com els insults depèn de qui i com ho digui te’l prens d’una o d’altra manera.

I qui és Guillem Estadella? és un cómic que fa monòlegs nascut i veí de Cunit que va començar la seva carrera professional en 2012 a la Ràdio municipal del Cunit que com tots i totes sabem depèn de l’ajuntament, i que treballa amb els seus espectacles per a molts ajuntaments. Amb aquest currículum és d’imaginar que d’imparcial no té res i de panxa agraïda molt.

Com a mostra, després de 20 minutos d’espai en RAC1, una de les emissora més escoltada a catalunya, es va dedicar a reproduir les entrevistes més pintoresques recollides en el mercat ambulant per a ridiculitzar-les, totes elles a veïns i veïnes que no estan d’acord amb l’ajuntament, fins i tot mofant-se d’una anciana de 80 anys.

Després de tot això acaba el programa llepant les botes del regidor de medi ambient José Manuel Cabada el qual fa el seu treball i defensa el sistema implantat sense que res ni ningú qüestioni la seva intervenció.

El treball d’un periodiste és contrastar l’informació, la seva obligació era entrevistar a algun dels que organitzem la passada manifestació que va reunir més de 1.000 persones en contra, no sols del porta a porta, si no també de la ineptitud dels nostres governants que durant anys té convertit Cunit en un abocador enorme amb contenidors vells i escombraries pels carrers.

En resum, com a associació estem orgullosos i orgulloses del nostre treball ja que tenim clar que alguna cosa estarem fent bé quan l’ajuntament es veu en la necesitat d’utilitzar a un dels seus palmeros mes mediàtics per a rentar la seva imatge.