El Defensor del Poble ha emès una resolució a les denuncies de afiliats i afiliades a la Assemblea Veïnal de Cunit en la qual recomana a l’Ajuntament de Cunit modificar l’ordenança fiscal que regula la taxa per a l’estacionament de vehicles en les zones d’aparcament amb limitació horària en la via pública, la coneguda com Zona Taronja. La recomanació es basa en la necessitat d’eliminar el criteri de l’empadronament com a factor diferenciador en les tarifes aplicades als usuaris.

Actualment, l’ordenança en vigor estableix tarifes diferenciades per als usuaris d’aquestes zones segons el seu empadronament en el municipi, la qual cosa ha suscitat diverses queixes de veïns que consideren aquesta distinció com a injusta. El Defensor del Poble, després d’analitzar el cas, ha recolzat la seva resolució amb diverses sentències judicials, inclosa una del Tribunal Constitucional, que subratllen la importància de respectar el principi d’igualtat en la prestació de serveis públics, com és l’estacionament regulat.

La resolució recalca que l’actual normativa genera situacions de discriminació entre empadronats i no empadronats, vulnerant el principi d’igualtat que ha de regir l’administració de serveis públics. Per aquest motiu, s’insta l’Ajuntament a adoptar un model tarifari més just, en el qual l’empadronament no sigui criteri per a establir diferències econòmiques entre els usuaris.

El Defensor diu textualment “RECOMANA: Modificar l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’estacionament regulat de vehicles amb limitació horària en la via pública en vigor d’aquest municipi, perquè no sigui el criteri de l’empadronament el que determini la diferència de tarifes entre els usuaris dels aparcaments de les zones regulades”

L’Ajuntament de Cunit ha rebut la resolució i esperem que en els pròxims dies avaluï les recomanacions del Defensor del Poble, amb vista a una modificació de l’ordenança fiscal.

Aquest assumpte és una mostra més de la incompetència dels que dirigeixen el consistori ja que com indica la resolució no sols hi ha múltiples sentències si no que el propi Defensor del Poble s’ha pronunciat en reiterades ocasions en contra de taxes diferents en funció del lloc d’empadronament del contribuent. això no ho sabia el gabinet jurídic de l’ajuntament? cap dels regidors inclosos els d’oposició coneixia aquestes sentències i recomanacions? l’empresa concessionària que viu d’això es fa la boja?

Alguna cosa fa olor de podrit quan els que han de treballar concorde a la legalitat redacten, aproven i implanten normatives fiscals que la incompleixen quins són els motius? Cadascun que tregui les seves pròpies conclusions.