Durant el darrer any, hem estat entabanats sobre la flexibilitat per modificar el contracte amb l’empresa privada encarregada de la gestió de la zona taronja. L’alcaldessa ens va assegurar fa uns dies que hi havia marge per fer canvis en el contracte existent, una cosa completament falsa i que ens ha deixat sentint-nos enganyats i privats de la capacitat d’influir en un servei que ens afecta directament.

Aquesta revelació ha augmentat la sensació de decepció i desconfiança envers les autoritats municipals. Com a ciutadans, confiem que les nostres preocupacions siguin escoltades i que es prenguin mesures adequades per corregir situacions injustes, en canvi ens trobem amb un any de mentides i falsedats.

L’últim engany és aquesta consulta en xarxes anomenada Decidim Cunit quan l’ajuntament sap de sobres -i així ho ha confirmat el Regidor Xavier Lorenzo- que l’empresa que gestiona la zona taronja no accepta cap modificació del contracte d’explotació. Contracte públic que hem sol·licitat al consistori de manera oficial i del qual encara no n’hem rebut notícies.

Volem també expressar la nostra frontal oposició a la proposta d’utilitzar els beneficis generats per la zona taronja per arreglar els barris afectats per aquesta. El manteniment i la millora d’aquests carrers és un deure de l’ajuntament contemplat als pressupostos municipals. Carrers que d’altra banda fa anys que prometen reparar.

Per tant, instem a l’ajuntament que deixi de banda la hipocresia i el cinisme i emprengui accions concretes que reparin la gran errada de signar un contracte blindat a quatre anys amb una empresa propietat d’un fons d’inversió i que té com a únic afany saquejar els ciutadans de Cunit, i que ha demostrat no tenir cap sensibilitat amb els seus problemes.

Exigim que els beneficis generats per la gestió de la zona taronja es destinin a millorar directament el servei iniciant el procés per no renovar el contracte amb l’empresa privada i treballant fins aleshores en la creació d’una empresa pública de l’ajuntament per assumir la gestió de l’estacionament regulat.

Aquesta mesura portarà a una gestió més justa, transparent i participativa de la zona taronja a Cunit.