Publiquem aquest article amb la intenció de deixar clar el nostre rebuig absolut a qualsevol oferta de col·laboració plantejada per partits polítics. Si bé apreciem l’interès a cooperar amb la nostra organització, creiem fermament a mantenir la nostra autonomia i en les nostres conviccions fonamentals.

L’Assemblea Veïnal de Cunit s’ha forjat sobre els pilars de l’autonomia i la independència política. Creiem que les solucions als desafiaments que ens enfrontem com a comunitat han de provenir del compromís cívic i la participació directa dels ciutadans i ciutadanes de Cunit, sense la interferència de partits polítics que solen tenir interessos particulars que no necessàriament coincideixen amb els de la nostra comunitat.

Entenem que els partits polítics són part d’aquest sistema democràtic, però també reconeixem que la seva participació compromet la integritat i l’autenticitat de les accions comunitàries. Per tant, considerem que és fonamental mantenir una distància saludable entre la nostra organització veïnal i qualsevol entitat política, sigui del color que sigui.

Reiterem el nostre compromís amb els valors de transparència, inclusió i participació ciutadana que ens han guiat des dels nostres inicis. Continuarem treballant incansablement per a abordar els problemes de Cunit de manera directa i sense compromisos externs que puguin desvirtuar el nostre propòsit original.

Agraïm l’interès mostrat per algunes agrupacions, però reiterem la nostra ferma decisió de mantenir-nos independents de qualsevol influència política externa. Continuarem treballant en estreta col·laboració amb els nostres veïns i veïnes i amb totes aquelles persones que comparteixin el nostre compromís amb el benestar comú i la construcció d’una comunitat forta i unida.