En resposta al suposat incident en el qual un grup de persones es va dirigir al domicili particular de l’alcaldessa per a increpar-la coincidint amb la manifestació convocada en contra de la gestió municipal, volem expressar nostra més enèrgica condemna a aquesta mena d’accions.

Si bé comprenem la importància de la transparència i la rendició de comptes en la vida pública, és fonamental recordar que qualsevol acció que impliqui la intrusió en l’esfera privada d’un individu, amb la finalitat d’intimidar va en contra dels principis fonamentals de convivència i respecte que han de regir en la nostra comunitat.

És important assenyalar que fins al moment no comptem amb evidència verificable sobre la realització d’aquest escrache, i molt menys que poguessin ser participants de la manifestació, ja que aquesta va transcórrer pacíficament a quilòmetres d’on hipotèticament van ocórrer els fets.

El PSC de Cunit en un comunicat assegura que són certs i a més de gravetat, imaginem que la Policia Local va prendre cartes en l’assumpte i va identificar als causants. En cas contrari en absència de proves contundents, s’ha de ser cauts en difondre informació que pugui causar mal a la reputació d’organitzacions o a la seguretat de qualsevol persona. La presumpció d’innocència és un principi bàsic del nostre sistema legal i ha de ser respectada en totes les circumstàncies.

Instem a tots els ciutadans a expressar les seves opinions de manera pacífica i respectuosa, utilitzant els canals establerts per al diàleg i el debat. Només a través del suport mutu i l’enteniment podrem construir una societat justa i equitativa per a tots i totes.

Reafirmem així el nostre compromís amb la defensa dels principis democràtics i el respecte a la dignitat humana en totes les circumstàncies. 

Plataforma NO al Porta a Porta – Assemblea Veïnal de Cunit – AAVV Les Sorres-Haug