El passat 27 de febrer vam sol·licitar a l’Ajuntament la cessió del local 3 de l’Espai Associatiu durant un parell d’hores d’aquest dissabte tarda amb la intenció de tenir una trobada amb l’afiliació i amb aquells veïns i veïnes que volguessin passar-se per a conèixer-nos. Aquesta jornada havia estat anunciada des de fa dies pels diferents canals d’internet amb els quals comptem. No obstant això, en arribar al lloc, ens trobem amb el local tancat i cap responsable de l’ajuntament per a obrir.

Mentre gestionàvem telefònicament amb la Policia Local la manera que algú ens obrís, va aparèixer la regidora Beatriz Luque, de Impulsem Cunit, qui va obrir el local i va permetre l’accés a uns artistes que actuaven en la Plaça del Casal en el marc de la Fira d’Abril perquè ho utilitzessin com a vestuari. Tot això malgrat els nostres advertiments que teníem concedit el local. Al que va fer cas omís i va seguir com si res.

L’única cosa que va fer quan a la seva sortida li expressem la nostra indignació mentre intentàvem ensenyar-li sense èxit la documentació que ens acreditava com a legítims usuaris aquesta tarda de l’esmentat espai és indicar-nos l’entrada lateral de l’Espai Associatiu i assenyalant el local del costat ens va dir “ahora vendrá alguien y os abrirá ahí”.

Davant el malestar generat per aquest acte despòtic alguns ens vam personar en les oficines de la Policia Local per a denunciar aquesta usurpació, aquests van iniciar els tràmits corresponents per a resoldre l’assumpte de manera adequada. Mentrestant altres companys que s’havien quedat esperant a la porta continuaven intentant explicar a la Sra. Luque que fa mesos que teníem concedit el local. Però aquesta continuava entrant i sortint del recinte fent cas omís.

En això que apareix una jove que s’identifica com a funcionària de l’ajuntament i ens demana disculpes pel retard, -suposem que les gestions de la Policia Local van tenir alguna cosa a veure-, venia a obrir-nos el local confirmant més encara que ho teníem cedit. Encara així la Sra. Luque insistia a ocupar-ho amb els artistes platejant de males maneres que ens obrissin l’altre, que és molt més petit, està més amagat i no és la direcció difosa en xarxes. Només la insistència de les companyes exigint que es complís la nostra sol·licitud la va fer desistir i amb resignació i mala cara va haver de veure com els artistes havien de traslladar-se a una altra sala.

La Assemblea Veïnal de Cunit no tolerarà aquestes actituds pròpies de república bananera. Un administrador públic ha de respectar les cessions establerts per les autoritats municipals, i ha de garantir la participació de la ciutadania en la gestió dels espais públics. Esperem que situacions com aquesta no es repeteixin en el futur perquè som una associació jove però lluitadora i hem vingut per a quedar-nos.