El mes d’abril passat l’humorista Guillem Estadella durant els 20 minutos que dura el seu espai Solucions Estadella al programa “Versió” a RAC1, -una de les emissores més escoltada a Catalunya-, es va dedicar a reproduir entrevistes recollides en el mercat ambulant de Cunit per a ridiculitzar-les, totes elles a veïns i veïnes que no estan d’acord amb l’ajuntament i el nou sistema de recollida d’escombraries, fins i tot arribant a mofar-se dels problemes cognitius d’una anciana de 80 anys.

Després de tot això acaba el programa entrevistant al regidor de medi ambient José Manuel Cabada qui, com és lògic, defensa el sistema implantat sense que res ni ningú qüestioni la seva intervenció.

Des l’Assemblea Veïnal de Cunit vam presentar un escrit de denúncia al Col·legi de periodistes el qual va ser remès al Consell de la Informació de Catalunya (CIC), òrgan que vela pel compliment del codi ètic i deontològic del periodisme.

El CIC ens ha donat la raó reconeixent que el programa vulnera la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral en discriminar-les per criticar l’ús del castellà o pel seu origen andalús. A més, considera inadequat el tracte que es fa de les persones majors.

Referent a la part de la denúncia on parlem d’un possible conflicte d’interessos, ja que és habitual que Estadella sigui contractat per l’ajuntament, el CIC no el veu demostrat.

Sobre això hem de dir que fa tres mesos van registar una instància a l’ajuntament preguntant precisament si tenia coneixement d’aquestes burles cap als ciutadans i ciutadanes de Cunit, si havien estat participis i si tènia previst algun tipus de comunicat qüestionant la lamentable situació. En data d’avui no hem tingut resposta.

L’Assemblea Veïnal de Cunit és una associació jove però combativa, nascuda per a defensar els drets i llibertats dels veïns i veïnes de Cunit i contra les injustícies, no tolerarem actituds d’aquest tipus i recorrerem on sigui per a denunciar-les, més tenint en compte que en aquest poble ni l’oposició ni el govern municipal semblen estar per aquesta labor.

Aquí deixem l’expedient amb la resolució del CIC i la instància sense respondre de l’ajuntament